Inloggen

Wat moét je vragen aan je werkgever

Wat moét je vragen aan je werkgever

Als je tussen al die jongeren die geïnteresseerd zijn in vakantiewerk bent uitgekozen is het natuurlijk belangrijk het sollicitatiegesprek door te komen. Wij hebben hiervoor enkele sollicitatietips genoemd van mensen die hier verstand van hebben. Maar vergeet niet, ook jij moet het naar je zin hebben en dat is natuurlijk even belangrijk.

Daarom hebben wij een aantal belangrijke tips en vragen op een rij gezet, die jij kan vragen tijdens jouw sollicitatiegesprek. Want natuurlijk is het tussen jou en de werkgever om elkaar te vinden op onze website en verdere afspraken te maken, maar willen wij natuurlijk wel dat je het naar je zin hebt. Wees bewust, je werkt in het buitenland, hier gelden andere normen en waarden dan in Nederland!

Vervoer & accomodatie
Vraag de werkgever hoe het zit met vervoer en accommodatie. Wie regelt en betaalt het vervoer, denk bijvoorbeeld aan de vliegticket van en naar de bestemming? Hoe kom jij aan een plek om te slapen en wie betaalt dat? Vraag daar goed naar en laat je niet opschepen met een antwoord als ‘Dat komt wel goed’. Als je eenmaal op de vakantiewerk locatie bent, is het natuurlijk erg moeilijk om dingen nog geregeld te krijgen en vooral de betaling kan dan een probleem worden.

Werkzaamheden
Vraag de werkgever welke werkzaamheden je gaat uitvoeren en probeer dit helder te krijgen. Hoort bij barwerk bijvoorbeeld ook schoonmaken en wat is de verdeling? Je hoeft niet te zeuren, want schoonmaken hoort erbij, maar duidelijkheid over welke functies je precies moet gaan vervullen tijdens het vakantiewerk is erg belangrijk. Vraag ook naar de hoeveelheid uren die je moet werken. Het komt nog al eens voor dat je overdag gevraagd wordt te proppen op het strand. Hoe vaak is dat en hoeveel uur per week neemt dat in beslag?

De sfeer van werkplek
In welke omgeving kom je terecht? Houd je er bijvoorbeeld wel van om in een kort broekje te werken? Komen er vooral jongeren, of juist ouderen? Wat voor nationaliteiten trekt de werkplek aan? Zoek ook eens op internet naar reacties over de plek waar je gaat werken, vaak is hier genoeg over te vinden.

Salaris
Vraag duidelijk  wat je gaat verdienen en wanneer en hoe dat betaald wordt. Gaan de kosten van de accommodatie eraf? Kan ik mogelijk gratis eten in hun eigen restaurant? Hoe zit het met fooi? Krijg ik kortingen bij partners?

Delen

© Copyright 2024 — Holidayjob.nl