Oh oh Cherso, een tweejarig avontuur

Oh oh Cherso, een tweejarig avontuur

Twee jaar geleden besloot ik het avontuur aan te gaan; een zomer werken in het buitenland. Aangezien Google ieders vriend is, besloot ik het erop te wagen. Ik kwam op de site van Holidayjob terecht en zag allerlei vacatures staan voor verschillende bestemmingen. In minder dan twee dagen nadat ik had gereageerd op een van de vacatures kreeg ik reactie. Anderhalve week later pakte in het vliegtuig naar Kreta (Chersonissos).

Wat ik ervan moest verwachten, wist ik niet. Maar ik besloot het allemaal maar over me heen te laten komen. Je komt aan in een klein stukje paradijs, maar toch voelt het allemaal zo Nederlands. In plaats van regen, wolken, wegen en gras vind je alleen zon, zee, strand en gezelligheid. Dat maakt het wennen natuurlijk des te gemakkelijker.

Het werken achter de bar is elke avond een groot feest en je leert de meest leuke, gekke, rare en bijzondere mensen kennen. Dit maakt dat je jezelf geen avond verveelt. Dat is toch ook het ideale leven? Overdag met je collega’s, die later je vrienden worden, in de zon liggen om ‘s avonds een feestje te bouwen met het uitgaanspubliek. Heerlijk.

Mijn eerste jaar in Cherso was een ervaring om nooit te vergeten, daarom ben ik afgelopen jaar weer terug gekomen. Dit keer om de managerspositie te vervullen. Je bekijkt de zaak dan natuurlijk vanuit een compleet ander oogpunt, maar dat maakt de ervaring niet minder indrukwekkend. Wederom is de site van Holidayjob hierin een grote steun voor mij geweest. Ik had keuze uit vele kandidaten die via de site hadden gesolliciteerd.

Naast alle zakelijke activiteiten bleef ik barvrouw in hart en nieren en heb ik me ‘s nachts net zo vermaakt als het vorige jaar. Elke ochtend Friet van Piet met al het personeel van andere zaken is de meest passende afsluiting van elke gekke avond op het eiland!

Al met al zou ik het iedereen aanraden om in ieder geval één keer in je leven seizoenswerk te gaan doen. Het is niet alleen een verrijking voor je wereldwijsheid, maar je maakt hier ook vrienden voor het leven en het kan niet anders dan een positieve invloed op je hebben.

Liefs, Nina


Neem jij Nina’s raad met beide handen aan en wil jij ook een zomer of winter in het buitenland werken? Check dat onze vacatures voor werk in het buitenland en begin met solliciteren!

social position