Mijn werkVAKANTIE in Kos

Mijn werkVAKANTIE in Kos

Zoals de titel al zegt heb ik in Kos gewerkt, nou ja het voelde meer als een vakantie waarin ik mocht werken! Door een collegaatje ben ik aangesproken “die zelf al naar Kos ging” of dat het niet ook iets voor mij zou zijn. Ik werkte destijds in een kroeg met een 0 uren contract en dacht waarom ook niet. Tot dan had ik er eigenlijk nooit aan gedacht. Nadat ik eenmaal ja had gezegd en had gesolliciteerd was het dan zover!

30 Mei vertrok ik naar het zon overgoten Griekenland. Eenmaal aangekomen voelde het gelijk al super! Mijn eerste avond daar was gelijk aan het werk “ik mocht gaan proppen”iets wat me heel spannend leek omdat ik zoiets nog niet eerder had gedaan. Na zo’n 2 weken zat ik er helemaal in! Elke avond weer nieuwe leuke mensen ontmoeten en feesten terwijl het “saaie” leventje in Nederland helemaal niet meer leek te bestaan!

Overdag ging ik samen met mijn collega’s naar het strand of huurde we een scooter en racete we naar de mooie plekken die te zien zijn op het eiland. Ik heb ongeveer 3.5 maand in Kos gewerkt en gewoond, het is een hele beleving want buitenom de verschillen in temperatuur die er zijn in vergelijking met Nederland is ook het eten en de cultuur even wennen. Voor mij was dit totaal geen probleem want ook dit vond ik super! Elke dag naar bevriende restaurantjes om daar de Griekse keuken te proeven!

Het werk ging ondertussen natuurlijk ook door, daar ging ik uiteraard voor naar Kos. Ik werkte zeven dagen in de week en heb in drie maanden 2 dagen vrij genomen, dit lijkt heel veel maar omdat elke dag een feest is merkte ik daar weinig van plus aan het eind van de rit had ik een aardig gevuld spaarvarkentje! Toen ik eenmaal terug was in Nederland baalde ik behoorlijk! Waarom had ik dit niet eerder gedaan en hoe kon het dat drie maanden zo snel voorbij konden gaan!?

Ik had waarschijnlijk al veel eerder de keuze gemaakt om zoiets te ondernemen als het wat beter te overzien zou zijn, nu moest ik het bijvoorbeeld via een collega horen, of zou ik toevallig moeten kijken op een website van een kroeg of instantie waar ik ooit ben geweest om te zien of er werk was. Ik zie dus ook echt iets goeds in een site als deze! Lekker overzichtelijk en alles op een adres! Ik hoop dat ik met dit stukje ook iemand heb kunnen overhalen die stap te nemen om de tijd van je leven te hebben!

Groetjes, Mitch


Net als Mitch op vakantie (werken)?! Meld je dan nu aan als Holidayjob member, creëer je CV en begin met solliciteren!

social position