Mijn leven als hotelentertainer op Kreta!

Femke als hotel entertainer op Kreta

Mijn leven als hotelentertainer op Kreta!

Na een eerdere ervaring weer besloten om ervoor te gaan: dit keer via Ten Travel, lekker weer naar het buitenland, om hèt werk te doen dat precies bij mij past. Ik werk op dit moment in Alexander Beach hotel & Village en zit in een team van 6: 3 Italianen, 2 Fransen en ik! Wij wonen samen in een appartementje dichtbij het hotel. Je werkt natuurlijk élke dag samen, en ook na werk doen we samen een drankje. Mijn team, is mijn familie. En dat vind ik belangrijk!

Elke ochtend starten wij allen om 10:00. Dan heb ik of kidsclub, volleybal/aquagym/pilates en een cocktailgame. Daarna beginnen we om 15:00 met waterpolo (mijn favoriet), darts, voetbal, yoga, pingpong. Het avondprogramma verschilt per dag, en is wat ik het liefst doe.

Elke dinsdag doen wij de vuurshow op het strand, heel indrukwekkend. Donderdagen hebben we variety of broadway show en op zaterdagen comedy of cabaret! Ook doen we karaoke en 80’s disco. Kortom: geen dag verveeld!

Wat ik dan het leukste vind aan dit werk?

Omdat je nieuwe mensen leert kennen van over de hele wereld, en daar een connectie mee opbouwt. Niet alleen je internationale team, maar ook de gasten! Je verbind mensen, geeft mensen een leuke vakantie en dat geeft een goed gevoel.

Als de mensen je eenmaal kennen, komen ze ook naar de shows om jou te zien schitteren. Soms willen gasten je blijven volgen of geven ze je een cadeau uit dankbaarheid. Dit met kinderen én volwassenen. Jij als animator bent eigenlijk een visitekaartje, een beroemd persoon binnen het hotel samen met het team: iedereen kent je!

Ook leer je elke dag iets nieuws. Je leert bijvoorbeeld hoe met kinderen om te gaan in verschillende talen, hoe een show te geven, problemen op te lossen, zelfstandig te zijn, mensen te enthousiasmeren, presenteren, verschillende lessen te geven en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Én je zit natuurlijk in een heel nieuw (ei)land. En op je vrije dag(en) ga je er op uit. Door mijn werkgever worden er soms feesten gegeven voor alle andere animators op het eiland.  Zo leer je alle andere teams ook kennen!

Ik kan alleen maar zeggen: ga ervoor! Iedereen heeft mindere dagen. Maar je hebt altijd een team waar je op kunt bouwen!

Groetjes van Femke


Wil jij net als Femke werken als Animator in het zonnige buitenland? Check dan nu de openstaande vacatures van dit bedrijf! 

social position