Inloggen

In het buitenland werken

In het buitenland werken

Tips voor in het buitenland werken

Wil jij binnenkort in het buitenland werken maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Dan hebben wij een aantal goede tips voor je!

Vind de baan die bij je past

De meest gemaakte fout is dat mensen alleen maar denken aan de voordelen van in het buitenland werken. En dat zijn vooral voordelen die buiten werk om fijn zijn. Bijvoorbeeld dicht bij een strand of piste, leuke feestjes, avontuur, lekker weer. Vergeet niet dat je ook nog ruim 40 uur in de week een baan hebt als je kiest voor de winter of zomer in het buitenland werken. Kies dus een baan die bij je past!

Hoe lang ben je beschikbaar

De stelregel is dat hoe langer je beschikbaar bent voor in het buitenland werken, hoe groter de kans is dat je wordt aangenomen. Het is dan namelijk makkelijker om je de kneepjes van het vak te leren en een team te vormen. Werkgevers vragen meestal een minimum van 4 of 5 weken in het hoogseizoen tot 5 a 6 maanden voor een heel seizoen.

Verzekering voor in het buitenland werken

Niet iedere werkgever in het buitenland is goed verzekerd. En onverzekerd in het buitenland werken kan je bij een klein ongelukje flink in de weg zitten. Vooral de kosten die er bij komen kijken! Vraag dus bij je sollicitatie of je verzekerd bent en om de polisvoorwaarden. Zijn die er niet? Sluit dan een verzekering af die geschikt zijn bij in het buitenland werken. Je reisverzekering is dat namelijk niet. YoHo biedt goede en betaalbare alternatieven!

Salaris

Uiteindelijk wil je met een gevulde portemonnee terug naar huis na je avontuur. Overigens is dat bij in het buitenland werken niet voor iedereen weggelegd. We kennen verhalen van jongeren die hun geld net zo hard weer uitgeven tijdens de feestjes als dat het er in komt. Het is dus ook maar net met wat voor doel je komt! Onze ervaring is in ieder geval dat ticketsellers voor feesten het meeste geld verdienen omdat ze werken op commissiebasis. Is dat jouw doel? Dan weet je wat je te doen staat! Voor de rest kunnen we de volgende tips meegegeven over salaris als je denkt aan in het buitenland werken:

  • Vraag om wekelijkse uitbetaling. Dan hoef je niet in te teren op je spaargeld;
  • Vraag van te voren of de kosten voor je accommodatie al zijn afgetrokken van je salaris;
  • Maak afspraken over de verdeling fooien. Dat kan soms flink oplopen;
  • Salaris wordt soms contant gegeven, soms gestort. Wees daar op voorbereid;

Heb je een visum nodig voor het werken in het buitenland?

De meeste vacatures op Holidayjob zijn in Europa. Je hebt dan geen visum of werkvergunning nodig. Ga je buiten Europa werken? Check dan de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken!

Reis- en verblijfkosten

Als er aan denkt aan in het buitenland werken dan weet je ook dat je er vaak het vliegtuig voor moet pakken. Maar wie betaalt dat? Onze ervaring is dat werkgevers de retourvlucht of de terugvlucht betalen indien de afgesproken werkweken / maanden volledig zijn nagekomen. Daarnaast verzorgt de werkgever bijna altijd een accommodatie en staat dit in verhouding met het salaris. Sommige werkgevers bieden ook korting op maaltijden en drankjes. Bij hotels zit vaak een vol-pension inbegrepen.

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd voor in het buitenland werken? Solliciteren, koffers inpakken en gaan!

Populair op dit moment

Vind de juiste functie voor in het buitenland werken

Barpersoneel gezocht voor feestcafé Orange Camelot op Kos
Griekenland
Meerdere functies
Minimaal 5 weken

Snel solliciteren

Zin in een avontuur op Malta? Kom bij ons team!
Malta
Meerdere functies
Minimaal 12 weken

Grote baankans

Per direct: word propper op Mallorca
Spanje
Propper
Minimaal 6 weken
Wees snel
Nederlandse bar op Kos zoekt bediening
Griekenland
Bediening
Minimaal 4 weken

Snel solliciteren

Proppers gezocht voor El Paradiso Chersonissos
Griekenland
Meerdere functies
Minimaal 4 weken

Snel solliciteren

Populaire club in Chersonissos zoekt barpersoneel en bediening
Griekenland
Meerdere functies
Minimaal 4 weken

Snel solliciteren

Snel solliciteren

Delen

© Copyright 2024 — Holidayjob.nl