Veelgestelde Vragen

Hieronder onze FAQ pagina over vakantiewerk & Holidayjob

Heb je vragen over vakantiewerk of over de site Holidayjob.nl? Raadpleeg dan eerst onze FAQ – veelgestelde vragen.

Natuurlijk kan dit. Alleen zul je dan bij een beperkt aantal grote clubs/barren uitkomen en zul je concurrentie hebben van duizenden anderen die ook een mailtje sturen. Probeer daar maar is onderscheidend in te zijn. Ondernemers kennen Holidayjob en dat geeft het voordeel dat zij sowieso in ons Holidayjob CV bestand zullen zoeken.

Deze kans is net zo groot als je in Nederland voor een baan solliciteert. Hoe meer ervaring je hebt op een functie, hoe groter de kans is dat je wordt aangenomen. Daarnaast is de manier waarop jij jezelf presenteert net zo belangrijk!

Dit verschilt echt per werkgever. Bij zo goed als elke baan krijg je de accommodatie van de werkgever. Je deelt dan een appartement met meerdere personeelsleden. Je reis (vliegticket) wordt doorgaans voor 50% vergoed, of alleen een terugticket. Normaal gesproken moet je zelf je eten regelen, net als in Nederland. Als je bent aangenomen in bijv. een animatieteam gebeurt het vaak dat je ook gewoon mag mee eten met het buffet. Wij raden je aan deze vraag ook op je sollicitatie te stellen.

Vaak krijg je aan het eind van iedere week je salaris. De ene werkgever zal dit contant betalen, de andere werkgever stort het gewoon op je rekening. Afhankelijk van wat je werkgever allemaal betaalt, is onze ervaring dat het salaris rond de 40 euro per dag ligt. Dan is dus je accommodatie al door je werkgever betaalt en hoef je alleen je eten / drinken maar te kopen. Wij raden je aan deze vraag ook op je sollicitatie te stellen.

Wij plaatsen CV’s en vacatures op onze website, zodat werkgevers en werkzoekenden de kans krijgen zichzelf te promoten. Het is dus niet aan ons om beslissingen te maken over leeftijd. Wel merken wij dat om in het buitenland te werken, meestal 18 jaar een vereiste is. Dus raden wij aan, pas een CV  te plaatsen als je in de periode dat je wilt werken 18 bent. Dat betekent dat je een CV kan plaatsen als je nog 17 bent.

Een Holidayjob CV is inmiddels verplicht. Het plaatsen van een Holidayjob CV is een effectieve en nieuwe manier om aan vakantiewerk te komen. Het levert de volgende voordelen op ten opzichte van het versturen van een sollicitatie, wat doorgaans als “eenvoudig” kan worden gezien.

Voordelen

– Werkgevers kiezen JOU uit. Dit scheelt een hoop over een weer ge-mail. Je kan direct benaderd worden door zowel werkgevers als Holidayjob voor vakantiewerk in de zomer, door maar een druk op de knop.
– Je krijgt de kans op jezelf te promoten en op ieder moment je foto/beschikbaarheid enz. te veranderen. Voor een sollicitatie bij mail geldt: verstuurd=verstuurd
– Je kan met jouw CV direct solliciteren op de beschikbare vacatures met 1 druk op de knop
– Met een aantal simpele invulvragen, wordt een CV automatisch voor je gecreëerd
– Werkgevers krijgen zo een overzichtelijk beeld van serieus gemotiveerde vakantiewerk-zoekenden: Je hebt moeite gedaan!
– Je belandt niet in een mailbox met nog 1000 anderen, die werkgevers stuk voor stuk moeten openen
– Je onderscheid jezelf van anderen die deze kleine moeite niet willen nemen!

Overige vragen?

Mocht je vraag/opmerking/klacht er niet tussen staan. Dan vragen wij je te mailen naar info@holidayjob.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.