Inloggen

Een goed CV maken

Hoe maak jij een goed CV?

Als jij wilt opvallen tussen al die duizenden jongeren die ieder jaar opzoek zijn naar vakantiewerk, zal je onderscheidend moeten zijn. Je zal uit die stapel CV’s geplukt moeten worden, door helder te maken wie je bent en wat de werkgever aan jou zal hebben. Hieronder volgen enkele tips voor jou, om een zo goed mogelijk curriculum vitae te kunnen maken.

Taal
Omdat het meeste vakantiewerk op Holidayjob.nl in het buitenland is, is het goed te beseffen dat de meeste werkgevers niet de Nederlandse taal spreken. Denk er daarbij goed over na in welke taal jij jouw CV maakt. Als jij jouw CV in het Nederlands maakt, kunnen alleen Nederlandse werkgevers deze begrijpen. Een CV in het Engels kan door, bijna, iedere werkgever gelezen worden.

Taalgebruik
Maak jouw CV netjes en probeer zo min mogelijk schrijffouten te maken. Werkgevers selecteren op alles wat zij zien. Dat is dus ‘slechts’ een foto en wat tekst. Als jouw CV dan vol met spelfouten zit, dan is de kans groot dat ze denken dat je jouw CV niet serieus hebt ingevuld en zodoende ook niet serieus in je werkzaamheden zult zijn. Probeer daarbij volledig en toch bondig te zijn. Eindeloze verhalen zijn vaak niet interessant en kosten te veel moeite om door te lezen. Maar ‘Werk in horeca’ is weer te kort om te weten of je daardoor daadwerkelijk ervaring hebt opgedaan. Vertel in dat geval even wat preciezer wat je deed.

Belangrijk | Houd je CV up to date
Werkgevers willen graag weten wanneer en voor hoe lang jij beschikbaar bent. Vul dit dan ook zo duidelijk mogelijk in en houd dit vervolgens up to date. Niets is zo vervelend voor een werkgever als zij moeten horen dat je tóch niet beschikbaar bent in die periode. Het Holidayjob is ten alle tijden aan te passen en daarmee actueel te houden. Doe dit dan ook! Daarmee plaats je jezelf meteen weer boven aan in de database.

Delen

© Copyright 2024 — Holidayjob.nl