Inloggen

De beste tips zodat juist jij het vakantiewerk van je dromen krijgt

De beste tips zodat juist jij het vakantiewerk van je dromen krijgt

Ieder jaar denken duizenden jongeren erover om vakantiewerk te gaan doen. Vaak vanuit eerdere vakanties waarbij zij zagen dat vakantiewerk en het zijn op een heerlijke locatie een goede combinatie is. Daar valt helemaal niks tegen in te brengen. Als jij er niet vies van bent om hard te willen werken en in een onregelmatig ritme te leven, dan staat daar een hele mooie tijd tegenover. Overdag kan je bijslapen op het strand of er op uit gaan om de partybestemming is beter te verkennen met je pas opgedane vrienden.

Echter blijft het voor een groot deel van die duizenden jongeren slechts bij een eerste stap en kiezen zij er uiteindelijk toch voor om wat anders te gaan doen. Dit moment van besluiten kan erg nadelig voor jou zijn, want vaak is een sollicitatie zo gestuurd. En zo beland jij tussen de honderden anderen e-mails, waarvan een groot deel al niet eens meer geïnteresseerd is! Hiermee is de kans natuurlijk groot dat jij niet wordt uitgekozen. Om dan ook echt uitgekozen te worden door middel van jouw Holidayjob CV of al een stap verder, tijdens een sollicitatiegesprek, zien wij natuurlijk graag dat jullie die via Holidayjob opzoek zijn ook daadwerkelijk de job scoren! Daarom hieronder een overzicht van de 10 beste sollicitatie tips and tricks van belangrijke mensen uit de vakantiewerk wereld. Doe er je voordeel mee, want zij hebben er verstand van!

Sollicitatie tip nummer 1

Wie:
Joakim Wahlgren
Functie: Was jarenlang manager bij Scandinavische bar West, Kos
My most important tip/advice is to be able to talk and start a conversation with new people, not matter where they are from or how they look. Make a good impression and learn something about them. Remember them and make sure that they remember you. Like this you will create contacts and for a bar like West for example it is how we work. People don’t go to West because of West, they go to West because of our staff.” 

Sollicitatietip nummer 2 
Wie: Cris Nagtzaam
Functie: Manager El Paradiso Club, Chersonissos (2014)

Voor mij als manager van El Paradiso is het erg belangrijk om goede mensen aan te nemen voor vakantiewerk. Het eerste contact dat ik met hen heb is via hun CV.  Helaas zie ik echt te vaak een onprofessioneel en onverzorgde cv/motivatie. Besteed daar dus moeite aan! En oh ja, (pas)foto’s zijn fijn om erbij te hebben, maar zonnebrillen/zwembroeken/korte jurkjes/bikinifoto’s werken 9 van de 10 keer echt alleen maar tegen je!”

Sollicitatietip nummer 3
Wie: Roy van Delft
Functie: Oprichter/Oud-Directeur GoFun Jongerenvakanties

“Vakantiewerk op een partybestemming  is niet zoiets als vakantie vieren en werken… maar is werken op een plaats waar andere komen om vakantie te vieren.”

Sollicitatietip nummer 4
Wie: Jeffrey Lacunes 
Functie: Eigenaar MAIN Entrance, voormalig: Areamanager Beachmasters & Bizztravel

“Motivatie zegt meer dan ervaring” Velen die op zoek zijn naar een baan in het buitenland trappen in de val om te pochen met hun werkervaring en geven veelal als motivatie aan “het lijkt me een mooie ervaring om in het buitenland te werken”, of ik wil niet in Nederland zijn deze zomer. Dit is je uiteindelijke doel, maar niet de motivatie waarom je uitgerekend “die” baan wilt. Een dergelijke motivatie creëert alleen maar vragen vanuit de lezer en veelal een “nee” als reactie op je sollicitatie. Vanzelfsprekend is het prettig als je als barvrouw, of -man solliciteert dat je enige barervaring hebt. Maar je moet een keer ergens mee beginnen en je leert het op een hectische buitenlandse bestemming veruit het snelst, dus maak je daar niet druk om. Wat is nou echt belangrijk? Juist, de motivatie. Je oog is gevallen op een vacature, maar waarom? Alleen omdat je kan werken op een zonnige locatie? Vast niet. Uiteraard zoek je alles op de haar uit. Voorbeeld; Zo kom je erachter dat ze ergens een volledig internationaal personeelsbestand hebben. Dat spreekt je aan. Maar waarom spreekt je dit aan? Beschrijf dit! Ander voorbeeld; de werkplek bevindt zich op het strand. Uiteraard spreek je dit aan. Alle andere sollicitanten denken echter hetzelfde. Dus onderbouw waarom je dit aanspreekt! Met een eerlijke en goed onderbouwde motivatie heb je de grootste slagingskans.

Sollicitatietip nummer 5 
Wie: Emiel Brinkhuis
Functie: Voormalig: Areamanager Sundio (o.a. Gogo & Sunweb)

Laat tijdens je sollicitatiegesprek zien dat jij er alles voor over hebt om de jongeren die op vakantie zijn een onvergetelijke tijd te bezorgen. Dat is het allerbelangrijkste! Je bent er in eerste instantie voor hen. Verdiep je in de organisatie waar je voor wilt werken en weet wat de organisatie aanbied en stel veel vragen. Bereid je voor op een zomer 24/7 keihard werken. Het is zwaar, maar onvergetelijk!

Sollicitatietip nummer 6
Wie: Bram Roelink
Functie: Oprichter Holidayjob

“Dat je een feestbeest bent, dat geloven we, en dat is natuurlijk een belangrijke eigenschap voor iemand die vakantiewerk wil doen. Maar als dit tevens je voornaamste motivatie is om vakantiewerk te gaan doen, dan kan dat ondernemers een beetje huiverig maken. Probeer dus met iets origineels te komen en laat vooral ook merken dat je graag hard wil werken. Want het zijn lange werkdagen op partybestemmingen, vergeet dat niet! “

 

Delen

© Copyright 2024 — Holidayjob.nl