Remco over zijn vakantiewerk bestemming Chersonissos: mijn 2e thuis!

Remco over zijn vakantiewerk bestemming Chersonissos: mijn 2e thuis!

Vanaf jonge leeftijd droomde ik er altijd al van om in het buitenland te werken. Na mijn HAVO in 2012 besloot ik dan ook gelijk om hier werk van te maken. Ik ging al bijna elk jaar naar Kreta en na mijn examenreis naar Chersonissos wist ik het zeker: Ik moest en zou daar werk vinden!  

Nadat ik terugkwam van de vakantie van mijn leven dook ik gelijk achter de computer. Holidayjob.nl hielp mij hier enorm mee. Op woensdag avond mailde ik mijn CV en donderdag avond stond ik op Schiphol. De vlucht naar Heraklion was mij niet onbekend, maar deze keer was hij anders. Het voelde als het grootste avontuur van mijn 18-jarige bestaan. Chersonissos werd voor de komende 10 weken mijn werkplek. Maar het allerbelangrijkste, wat ik toen nog niet wist, Chersonissos werd mijn 2e thuis.

Ik ging werken bij Red&White, één van de grootste restaurants, direct naast het wereldberoemde Starbeach. Vanaf dag 1 werd gelijk duidelijk hoe open en vriendelijk mijn collega’s waren. Het was één familie, waarin ik met open armen werd ontvangen. Je leert zoveel mensen kennen en na een seizoen werken kom je thuis met enorm veel verhalen en nieuwe vriendschappen. Het werken is zeker niet om onderschat te worden. Lange dagen en hard werken hoorde nou eenmaal bij de Griekse mentaliteit. Maar het is het allemaal waard!!

Na het werk s ’avonds gingen we vaak met het hele team de strip op. Alle medewerkers van de restaurants, Starbeach en zelfs de reisleiders kennen elkaar allemaal en de meeste mensen houden zelfs in Nederland contact met elkaar. Op mijn vrije dagen lag ik op het strand, Starbeach of pakte ik mijn scooter om door de stad te rijden. Meestal gingen we met collega’s wat drinken of eten en natuurlijk genieten van het eiland: De zon, zee, de prachtige kustlijn en het Griekse gebergte.

Sinds 2012 ga ik elk jaar terug en ik hoop dit nog lang te kunnen doen. Werken in het buitenland is een ervaring die iedereen meegemaakt moet hebben en het is naar mijn mening de beste manier om werk- en levenservaring op te doen, je talenkennis uit te breiden en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Ik ben in 2015 sowieso weer in Chersonissos te vinden! Jij ook?  

Groetjes Remo!


Net als Remco hard werken en genieten van mooie plekjes op prachtige bestemmingen?! Check dan alle seizoenswerk vacatures op Holidayjob.nl en begin met solliciteren!

social position